Populära inlägg

torsdag 2 april 2009

Min kärlek till rosor,min rosenträdgård

Bilden är ej från min trädgård,men inspirerade mig till att göra en rosenportal med New dawn.
Min kärlek till rosor har blivit en passion precis som kärleken till fransk inredning,för mig blir ofta det jag gillar mycket riktiga passioner och det har varit viktigt för mig att ha dem.

En annan passion jag har är Italen,som jag gjort några inlägg om...Kommer att göra fler.

Jag har ägnat många kvällar åt att bläddra i Lars Åke Gustavsson stora rosbok,när jag planerat min rosenträdgård som nu består av ca 250 gammaldags rosbuskar och ca 20 engelska skönheter.2 rosenportaler & 2 rostorn.

När dom första rosknopparna börjar visa sig så börjar jag med mina rosvandringar,det första jag gör på morgonen är att gå runt i trädgården med en kaffekopp.jag går den rundan varje morgon och det är underbart att följa rosornas utveckling.

En morgon när jag kom ut och skulle gå min lilla rosrunda så blev jag helt förstörd,jag upptäckte att nästan alla de ljuvliga knopparna var borta,gud så ledsen jag blev......Rådjuren hade varit framme och mumsat på mina rosor...
Kommer att berätta mer om rosor under våren och sommaren...

Efter det så strör jag ut blodmjöl och har inte haft mer besök av de söta små liven.
Vill du besöka min rosenträdgård är du varmt välkommen!

8 kommentarer:

VITA NYANSER sa...

Åh vad härligt med en egen rosenträdgård! Ska bli kul att få se lite bilder sen.

Kram L-L

Ida sa...

Vad kul att få följa utvecklingen i din trädgård. Jag älskar också rosor. Har själv 4 olika sorter som jag samtliga planterade förra sommaren. Kommer just nu bara ihåg namnet på två av dem, Astrid Lindgren rosen och The Fairy. Gillar mest rosa rosor och har även en klätterros som ska få klä in vår rosportal. Vore kul med lite tips om bra rosor som växer snabbt och blommar lääänge.

Ha det så gott.
Kramar Ida

Ullis/Leva på landet sa...

Älskar rosor och jag hoppas att det blir flera här hemma i sommar. Underbart du har det i köket. Ser så mysigt ut.

Kramar Ullis

Fredrika sa...

Hejsan,
Det låter ju helt fantastiskt med din rosenträdgård. Drömmer jag också om. Är också trädgårdsintresserad coh det ska bli så kul att sätta spaden i jorden i vår. MEn här uppe är det ännu ett tag kvar.

/Fredrika

Vit som snö sa...

Det ska bli härligt att se! Se till att hålla rådjuren borta bara.
Kram Cilla

LOPPISLIV sa...

Vilken underbar beskrivning på din morgonrunda med kaffekoppen. Jag kan riktigt se dig gå där och titta på rosorna och vakna till en ny morgon.....jag vill också ha rosor i vår trädgård, du får guida mig vad jag ska köpa sen. Skulle det passa med ett besök efter påsk?? Så kan vi kanske planera in vår Nina resa samtidigt??? Ha en underbar helg nu rara Susanne, vilket härligt vädret vi fått va?? Kramisar Paula

Patricia sa...

Tack för titten och hälsningen. Härlig sida du har, men många fina bilder.. och en fin schäfer.. =)

Kram Patricia

irma´s uthus sa...

Vad fint du har. rosenträdgården låter lockande:)
Glad påsk kram irene