Populära inlägg

torsdag 30 juli 2009

Underbara Franska lantstil!

Min man gillade denna bilden med solparasollen (roligt tycker jag) Att det kan vara så vackert med några slitna gamla solparasoll....Ninas & Tores underbara hall...Suck!

Dokumentet som vackrast hos Hanne Lund..Spegel från Kronen.


150 cm hög madonna från Kronen.Besökte Kronen på en bloggträff förra året och det var helt underbart där! Birthes hem är fantastiskt vackert i äkta fransk lantstil......


Jag undrar om någon inredningsstil någonsin har varit så ompratat och populär som den Franska inredningsstilen?

6 kommentarer:

Hanna sa...

jätte vackra solparaasoller.
Hanna

Flis sa...

Hm, jag funderar på vad "fransk lantstil" egentligen är? Varifrån kommer den och är den verkligt fransk eller bara en hyfsat modern fejkad stil med avsikt att se gammal och nostalgisk ut, så att säga? Se hur äldre "lantlig" inredning i Provence ser ut tex, inte är den lik det sk fransk-danska idealet iafall. Vad tänker/tror du?
Mvh Lisa.

Fransk inredning sa...

Svar till Flis! Jag tror att den franska stilen som vi gillar är lite av en blandning. Den är vad vi gjort den till kanske Dansk/Fransk. Men jag håller med dig.Det är ju inte riktigt så det ser ut i tex Provence...Fransk lantstil på skandinaviskt vis /Susanne

Ida sa...

Hejsan tjejen!
Vilken inspiration man får av de bilder du plockar fram. Blir köpsjuk och vill genast sälja vårt hus och köpa ett nytt från sekelskiftet. Tyvärr får jag nog flytta ensam då=)

Härligt med dop, så mysigt att se de små i den söta dopklänningen.

Ha det så gott.
Många kramar Ida

Flis sa...

Kanske är benämningen Shabby chick som många använder, mer passande? Jag tycker iafall det.

Det är en sak som jag kan reagera emot: varför är så många vita lanthem i bloggarna så lika varandra? Bland alla madonnor, vita möbler, glasklockor, zink, lavendelstrutar m.m., finns nästan inget eget tänk eller personlighet längre, det är som om alla måste/vill ha tex tolix och kyrkoljusstakar samtidigt, likheten med moddebloggarna är slående, där alla samtidigt "måste" ha samma slags skor, väska eller vad som.

Det hela blir tyvär rätt enahanda och tråkigt tillslut, det finns få riktigt lyckade "vita" hem på nätet, de bästa är de där ägaren besitter ett mod att bryta av den enahanda färgskalan och/eller inreda med saker och ting som INTE passar in i schablonmallen typ A4 "vitt och lantligt". Think outside the box, helt enkelt.

Någon kanske blir arg nu, men bli inte det, se istället vad jag egentligen har skrivit och fundera på det. Jag menar inte att såra någon, bara väcka lite diskussion.

Mvh Lisa.

Romantiska Hem sa...

Ja vilket hem det är ju så man bara vill ha hela kittet!! Och paraplyna, jag säger bara wooow! Ha det fint nu vännen! Kram Petra